zoek op trefwoord

Huisartsen

Marjan Meddens --> verder
Marian Prinsen --> verder
Ellen Boekwijt --> verder

Bij Hypericon werken drie huisartsen. Zij hebben naast de studie geneeskunde, gezocht naar kennis over aanvullende geneeswijzen, die voorbij gaat aan het analytische denken en soms oplossingen kan bieden voor de hele mens. Ze hebben dat gevonden in verschillende richingen onder andere homeopathie, antroposofie en familie-opstellingen. Wij vinden dat beide denkrichtingen elkaar nodig hebben en we zijn er trots op dat we op Hypericon werken waar beide vertegenwoordigd zijn.Marjan Meddens (1956)
huisarts
arts homeopathie, antroposofie & familie-opstellingen

Werkdagen: dinsdag, woensdag ochtend, vrijdag

024 32 34 656

Vergoeding
Basis zorgverzekering

Persoonlijk verhaal | Marjan Meddens (1956)
- 2004 familie-opsteller
- 2002 antroposofisch arts
- 1997 homeopatisch arts
- 1986 huisarts

Huisarts zijn betekent dat je specialist bent ‘in de breedte‘. Juist dat is wat me aanspreekt in het vak van huisarts en wat me aanspreekt bij Hypericon als centrum. ‘In de breedte‘ houdt niet op bij de grenzen van de reguliere geneeskunde. Ik wil graag kijken naar de patiënt als mens in een brede context. Lichaam, ziel en geest zijn één geheel en verwoven; het ene deel zal zich niet zonder de andere laten zien, in gezondheid of ziekte. Tegen deze achtergrond kan het consult in de spreekkamer er heel verschillend uitzien, afhankelijk van wat er zich als klacht aandient, wat er gewenst wordt, wat ik zie en wat ik kan bieden. Soms zal het lichamelijke voorop staan, soms juist het innerlijke proces. Ik kan een regulier medicijn voorschrijven, ‘niets‘ doen, of een antroposofisch / homeopathisch middel voorschrijven. Vaak ook zullen we andere hulpverleners erbij kiezen. Als langstwerkende huisarts bij Hypericon heb ik het centrum zien groeien van een antroposofisch georiënteerd therapeuticum naar het huidige centrum integratieve geneeskunde. We maken een slag naar deze tijd, zonder onze kernwaarde te verliezen waarin we de patiënten zien als gelijkwaardige partners in hun hulpvraag. Waarin we ziek en gezond niet als zwart/wit beleven maar een palet van kleuren waarbinnen iedereen zich bevindt. Sinds 2004 ben ik naast huisarts ook familie-opsteller. Dit heeft me gebracht dat ik met nog meer respect kan zien hoe we ons vanuit ons (familie-)systeem in de wereld bewegen. Soms gebruik ik deze achtergrond in de spreekkamer. Ik ben getrouwd, woon in Nijmegen en we hebben 5 kinderen, die langzamerhand aan het uitvliegen zijn.
Marian Prinsen (1964)
huisarts
arts homeopathie & antroposofie

Werkdagen: maandag, dinsdag en vrijdag

024 32 34 656

Vergoeding
Basis zorgverzekering

Persoonlijk verhaal | Marian Prinsen (1964)
- 2012 antroposofisch arts
- 1995 huisarts
- 1994 homeopathisch arts

Sinds september 2002 ben ik werkzaam als huisarts bij Hypericon. In aansluiting op mijn opleiding als basisarts ben ik de homeopathieopleiding gaan volgen. Tijdens de opleiding en de verschillende stages in het ziekenhuis en de huisartsenpraktijk zag ik dat de geneeskunde op veel vragen en klachten van mensen geen of maar een beperkt antwoord heeft. De homeopathie en de antroposofie geven mij de mogelijkheid op een andere manier naar gezondheid en ziekte te kijken en geven mij een extra mogelijkheid tot behandelen. In september 2007 ben ik begonnen met de antroposofische artsenopleiding omdat ik me graag meer wilde verdiepen in de achtergronden van de antroposofie en de diverse antroposofische therapieën. In juni 2012 heb ik de opleiding afgerond. In de praktijk kijk ik samen met de patiënt welke aanpak op dit moment voor een specifieke klacht of probleem nodig is. Ik vind het prettig om daarbij gebruik te kunnen maken van hetgeen ik in de praktijk en in de aanvullende opleidingen heb geleerd. Ik maak dankbaar gebruik van het brede aanbod van therapieën dat in Hypericon aanwezig is. Ik vind het een uitdaging om zo mijn bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mensen. Ik woon samen met mijn partner en twee dochters in Malden. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om van de natuur te genieten op de fiets of wandelend.
Ellen Boekwijt (1955)
Huisarts, homeopathisch arts
arts complementaire & alternatieve geneeswijzen

Werkdagen: maandag, woensdag en donderdag

024 32 34 656

Vergoeding
Basis zorgverzekering

Persoonlijk verhaal | Ellen Boekwijt (1955)
- 1983 homeopathisch arts
- 1982 huisarts

Tijdens mijn studie medicijnen had ik al veel belangstelling voor andere geneeswijzen, vooral omdat er met niet giftige middelen wordt gewerkt en de totale mens in ogenschouw wordt genomen. Deze interesse is tijdens het doorlopen van mijn studie alleen maar groter geworden. Het vak huisarts waarbij ik alle leeftijden zie en van alle gebieden in de geneeskunde iets afweet, is en blijft een prachtig beroep. Het integreren van mijn kennis van andere methoden van helen in het huisartsenconsult blijft mij inspireren. Hypericon is voor mij een hele mooie werkplek, omdat het samenwerken met de andere therapeuten, en het van elkaar leren steeds weer nieuwe dingen brengt. Vaak voel ik mij dankbaar dat door deze samenwerking we het 1 + 1 = 3 effect bereiken in de zorg voor de patiënten. Naast de reguliere medische nascholingen volg ik momenteel 2 andere wegen: Dat zijn op homeopathisch gebied lessen van A. Sneevliet in de Sankaran methode sinds 2009. In 2013 ben ik student van de Rhidwan School (Nijmegen) geworden, een doorgaande scholingweg van Innerlijk Onderzoek, volgens A.H. Almaas, de Weg van de Innerlijke Diamant. Ik ben getrouwd en samen hebben we een dochter en een zoon.